Info - Alkema Schilders is een relatief klein schildersbedrijf dat reeds 3 generaties lang aktief is in alle facetten van het schildersvak. Wij houden ons voornamelijk bezig met onderhoudswerk bij zowel partikulieren als bedrijven en kenmerken ons door openheid, klantgerichtheid en korte lijnen. Ons werkgebied is geheel Friesland, maar ook daarbuiten hebben we een vaste klantenkring weten op te bouwen.

 

 

 

Historie - In 1918 start Pieter Alkema een schildersbedrijf in Harlingen, welke naderhand door de jongste zoon Jan wordt overgenomen. In 1965 besluit Jan calculator te worden en sluit het bedrijf. Marten, de zoon van Jan, laat oude tijden herleven en begint in 1997 een eigen schildersbedrijf. Na 3 jaar verhuist het bedrijf naar een nieuw pand. Vanaf 2002 is Alkema Schilders ook aktief in Heerenveen en heeft daar inmiddels een ruime klantenkring opgebouwd.

 

 

 

Schilderwerk - De marktwaarde van een woning die in perfekte conditie verkeert, is groter dan een identieke woning met achterstallig onderhoud. Grote duurzaamheid speelt een grote rol in het buitenwerk. Hoe beter de kwalliteit van het schilderwerk, hoe langer de verflaag optimaal beschermt. Juist in deze fase onderscheiden wij ons door produktkennis en vakmanschap. Kies voor zekerheid, kies voor de vakman.

 

 

 

Houtrot - Wanneer houtherstel noodzakelijk is, kijken we graag samen met u naar de goede oplossing. Eventuele reparaties voeren wij uit volgens het Window-Care system. Aantetaste onderdelen worden uitgefreesd tot op gezonde hout. Het ontstane grensvlak wordt geimpregneerd, de open plek gevuld en glad in de vorm van het bestaande onderdeel gemodelleerd, waarna het verder afgewerkt kan worden.

 

 

 

Winterschilder - De winter geeft een uitstekende gelegenheid om het binnenwerk op te fleuren. Wij geven als winterpremie 10% korting. De winterkorting periode loopt jaarlijks van 15 november t/m 15 maart.

 

Oude Trekweg 98    8861 KT Harlingen    info@alkemaschilders.nl    tel.06 22 24 38 42